Sounders Music Logo

FAQ

Veel gestelde vragen!

FAQ - algemeen

Ik heb een vraag over mijn ticket, bij wie moet ik dan zijn?

TivoliVredenburg verkoopt de tickets via tivolivredenburg.nl dus mocht je vragen hebben over bijvoorbeeld annuleringsvoorwaarden en naamswijziging dan kan je het beste contact opnemen met TivoliVredenburg.

FAQ - stemmen

Waarom moet ik een account aanmaken om te stemmen?

Om te kunnen stemmen op je favoriete acts moet je eerst een Sounders account aanmaken. Dit doen we om fraude te voorkomen.

Moet ik een app downloaden om te kunnen stemmen?

Nee, dit is niet nodig. Stemmen kan ook via de Sounders web-app in de browser. Je moet wel ingelogd zijn om te kunnen stemmen.

Wat gebeurt er als de stemperiode eindigt met een gelijkstand?

In geval van een gelijke score in de 3e positie van de Mentos Wildcards zal de act met de meeste stemmen doorgaan naar de volgende ronde.

Hoe worden de eindscores bepaald?

De uiteindelijke scores in de ranking zijn een gewogen gemiddelde van de verkregen stemmen.

Waarom hebben sommige tracks geen positie in de ranking?

Een track verschijnt pas in de ranking wanneer het een minimum aantal stemmen heeft ontvangen.

Wanneer worden de winnaars van de Mentos Wildcards aangekondigd?

Dit zal gebeuren op maandag 19 februari rond 14:00 uur.

FAQ - voor artiesten

Is het verplicht om een video te uploaden in portretmodus (verticaal)?

Het is niet verplicht. Je kan ook een horizontale video uploaden en in jouw dashboard een voorvertoning bekijken. Je kan de video auditie afspelen om te begrijpen, hoe het eruit komt te zien tijdens het stemmen in de app.

Wat is het verschil tussen de instroom en de voorronde?

Tijdens de instroom kan iedereen zijn eigen video auditie insturen en bijvoorbeeld thuis opnemen. Na de instroom blijven er 30 acts over en worden er nieuwe videoclips door de Grote Prijs geproduceerd in Wisseloord Studios in Hilversum. Dit hoef je niet zelf te regelen en wordt vanuit ons gefaciliteerd.

Hoe meld ik mijzelf aan voor de audities?

De aanmeldingsperiode voor de Mentos Grote Prijs van Nederland 2024 is inmiddels gesloten. Misschien kan je het de volgende editie nogmaals proberen!

Zijn er verschillende categorieën waar ik mijzelf voor kan opgeven?

De Grote Prijs van Nederland is in een nieuwe (digitale) jas gestoken vanaf 2023 en er zijn geen verschillende genres meer waar je jezelf voor kan opgeven. Ieder genre is echter welkom om mee te doen.

Wat is de minimumleeftijd om mijzelf in te schrijven?

Je kan jezelf inschrijven vanaf 18 jaar.

Wat wordt er verwacht bij de eerste auditievideo?

Voor je eerste auditievideo moet jij of jullie als band een uitvoering van een zelfgeschreven nummer laten zien in maximaal 4 minuten. Dit kan een opname zijn van een live optreden of een eerder opgenomen video. Belangrijk is dat jij of jullie als band je eigen instrumenten bespelen. Een cover van een ander nummer is niet toegestaan. Compilaties zijn niet toegestaan.

Moet de track hetzelfde zijn tijdens de verschillende ronden?

Als je meedoet voor een Mentos Wildcard mag je een andere track gebruiken tijdens de instroom dan je daarna gebruikt. De track die je kiest voor de voorronde moet ook tijdens de halve finale en finale worden gespeeld. Tijdens de live optredens moet je minimaal 15 minuten kunnen vullen en dus ook andere tracks kunnen spelen. Deze hoeven niet hetzelfde te zijn.