Over GPVNL

De Grote Prijs van Nederland, die al sinds 1983 bekend staat als dé competitie voor jong poptalent. Wij geloven in de kracht van de Nederlandse popmuzikant, maar zien ook dat jonge ambitieuze artiesten een opstap nodig hebben om verder te komen. Om dit voor zoveel mogelijk artiesten toegankelijk te maken zetten wij ons ook op lokaal gebied het uitspreiden van de halve finales over heel Nederland en het aanbieden van coaching binnen elke provincie. 

De deelnemers uit de open inschrijving worden door een deskundige, diverse vakjury uit de muziekindustrie beoordeeld en geselecteerd. Uit alle inschrijvingen gaan 28 acts door naar de vier halve finales verspreid door Nederland. Per halve finale wordt door een vakjury één winnaar aangewezen, die verzekerd is van een plek in de finale. Daarnaast wijst de jury na de laatste voorronde nog drie acts aan door middel van een wildcard. De laatste finalist wordt gekozen door het publiek. Tijdens de finale strijden de 8 acts om de titel ‘beste live act van Nederland’. 

De Grote Prijs heeft veel grote talenten voortgebracht. Typhoon, Eefje de Visser, Kalibwoy, Lucky Fonz , Dio, Ronnie Flex en Ali B stonden allemaal in de finale. Van een uitverkochte show in het Ziggo Dome tot een eigen landelijke theatertour, veel artiesten hebben na de Grote Prijs een succesvolle muzikale carrière opgebouwd. En vanaf vandaag kunnen de popartiesten van de toekomst zich via www.groteprijsvan.nl weer aanmelden voor de Grote Prijs 2020.