FINALE SINGER-SONGWRITER

Zondag 18 december 2016 // 12.00-17.00 uur // Paradiso Amsterdam

Line up: JOIA, One Clueless Friend, Sam & Julia, Squirrel, Tolls, Vic Willems.


JOIA

Een ontwapenend grapje is snel gemaakt op het podium, maar zodra ze een nummer inzet met een stem die doet denken aan Fiona Apple is ze bloedserieus. “De liefde is groter dan hoe we die in deze tijd leven.” Een zangeres met een boodschap. Na een succesvolle crowdfunding campagne op voordekunst is Joia momenteel bezig met het opnemen van haar debuut-album Living it Now. Joia studeerde af met een 9 aan Codarts, releasde haar videoclip in de Doelen en stond in de finale van Music Matters.

Boek ensemble Joia nu op Plugify


One Clueless Friend

One Clueless Friend is een ongekunstelde liedjeskunstenaar die tijdens zijn optredens de tijd stil lijkt te kunnen zetten. Een ervaren, onconventionele songwriter met een repertoire nummers dat rijk is aan hooks en twists. Denk aan Fink, The Tallest Man on Earth en Damien Rice in een blender. Werkelijk niemand ontkomt aan de klasse van deze songwriter. Het debuut album From the Sea laat genadeloos zien waarom One Clueless Friend een van Nederlands meest getalenteerde songwriters is.

Boek band One Clueless Friend nu op Plugify


 Sam & Julia

We ontmoetten elkaar op een jamsessie; er bleek een muzikale klik te zijn. Al snel begonnen er songs te komen, en daarmee veel optredens in en rondom Amsterdam. Met piano, gitaar, veel tweestemmige zang en verhalende teksten zingen we over van alles: verloren liefde, een weduwe, God, de gevangenis en meer. Op de planning van het aankomende jaar staat onder andere het uitbrengen van een EP, met wellicht een bijpassende tour.


Squirrel

Squirrel is Joram Tornij, zanger van Most Unpleasant Men. Sinds vorig jaar is hij bezig om zijn eigen liedjes op te nemen, alleen of samen met bevriende muzikanten. Squirrel speelt break-up songs met folky gitaartjes, drumcomputers en her en der wat vrouwenstemmen. Zijn muziek is beïnvloed door onder andere J.J. Cale, Leonard Cohen en José Gonzalez. Squirrel is geselecteerd voor de Popronde 2016.


Tolls

Tolls (Daan van Beijeren) brengt zijn publiek tot zwijgen en dat is niet vreemd. Geboren op een woonboot in Amsterdam heeft singer-songwriter Daan van Beijeren (alias Tolls) de golving van het water meegekregen. Tolls beiert en luidt met zijn deinende golven als luistermuziek met folk, indie en pop invloeden.


Vic Willems

Vic vertelt verhalen. In het Nederlands vertaalt hij zijn gevoelens en ervaringen naar liedjes. Persoonlijke verhalen, ergens op het kwetsbare snijpunt tussen lief en woedend en tussen euforisch en onzeker. Live worden de nummers compromisloos en schaamteloos gebracht, wat tot een intiem en intens schouwspel leidt, afgewisseld met verhalen over de gebeurtenissen die de liedjes tot stand hebben doen komen. Intrigerende slaapkamerfolk op het raakvlak tussen Spinvis en Damien Rice.

 

Nieuwsbanner