Bij de Grote Prijs staat de liveshow centraal. Toch willen we dat de artiest, naast de grote optredens en het mediacircus, zich ook op andere vlakken verder ontwikkelt. Daarom heeft de competitie sinds 2014 een intensief ontwikkeltraject.

Onder leiding van verschillende coaches wordt er aan de podiumpresentatie gewerkt, worden de songs onder de loep genomen, wordt er gewerkt aan promotie en alle zakelijke aspecten om de muziek heen.

Het ontwikkeltraject bestaat uit drie bootcamps die voor de kwartfinale, halve finale en finale plaatsvinden. Tijdens de bootcamps krijg de artiest begeleiding van de live coaches en andere professionals uit de muziekindustrie. De coaches vellen geen oordeel over de muzikant, dat doet enkel de jury.

De winnaars van de Grote Prijs krijgt na winst een aanvullend coaching traject aangeboden.

De betrokken coaches zijn heel uiteenlopend qua stijl en ervaring en zijn artiesten die zich al jaren hebben bewezen als professionele muzikant. De coaches bepalen overigens niet of een artiest doorgaat in de competitie, dat bepaalt de jury. Toch ziet de jury de deelnemers wel graag ontwikkelen!

Zie hier de bootcamps van vorig jaar.

Nieuwsbanner