Bij de Grote Prijs staat de liveshow centraal. Toch willen we dat de artiest, naast de grote optredens en het mediacircus, zich ook op andere vlakken verder ontwikkelt. Daarom heeft de competitie sinds 2014 een intensief ontwikkeltraject. Onder leiding van verschillende coaches wordt er aan de podiumpresentatie gewerkt, worden de songs onder de loep genomen, wordt er gewerkt aan promotie en alle zakelijke aspecten om de muziek heen.

Het ontwikkeltraject bestaat uit drie bootcamps die voor de kwartfinale, halve finale en finale plaatsvinden. Tijdens de bootcamps krijg de artiest begeleiding van de live coaches en andere professionals uit de muziekindustrie. De coaches vellen geen oordeel over de muzikant, dat doet enkel de jury. De winnaar van de Grote Prijs Hiphop krijgt na winst een aanvullend coaching traject aangeboden.

Ervaren, inspirerende professionals als Adje, Bastiaan Bosma (Aux Raus), Akwasi (Zwart Licht) en Llewy Isselt (Relax), Eddy Steeneke (Moke), Sticks (Opgezwolle) en Elle Bandita waren de afgelopen jaren betrokken als coach.

De coaches van de Grote Prijs 2016 zijn:

Sef – Sticks – Jebroer (hiphop)
Dennis van Leeuwen (Kane) – Eefje de Visser – Glen Faria (singer-songwriter)

Lees hier meer over het ontwikkeltraject en bekijk hoe het er in voorgaande edities aan toe ging.

Nieuwsbanner