De Grote Prijs is een competitie met ontwikkeltraject voor muzikanten die een serieuze carrière nastreven op lange termijn.

Naast het aanbieden van optredens en media-aandacht tijdens de competitie introduceert de Grote Prijs dit jaar ook een ontwikkeltraject, waarmee het muzikantschap van de deelnemers naar een hoger niveau zal worden getild. Alle door de jury geselecteerde muzikanten staan na de aanmeldperiode centraal in dit intensieve traject, dat bestaat uit drie coaching bootcamps. Daarbij worden de deelnemers eveneens begeleid door een team van coaches: professionele Nederlandse muzikanten die hun kennis en ervaring zullen gaan delen.

De opzet van het ontwikkelingstraject geldt met name als ondersteuning van de liveshows, het voornaamste onderdeel van de Grote Prijs van Nederland. De deelnemers worden tijdens het traject door de diverse coaches klaargestoomd om tijdens de live momenten op het podium het beste van zichzelf te kunnen geven. Daarbij wordt ingezet op de ontwikkeling van de liveshow, podiumpresentatie, songs, promotie en de belangrijkste zakelijke aspecten van het muzikantschap.

De betrokken coaches zijn heel uiteenlopend qua stijl en ervaring en zijn artiesten die zich al jaren hebben bewezen als professionele muzikant. De coaches bepalen overigens niet of een artiest doorgaat in de competitie, dat bepaalt de jury.

 

Nieuwsbanner